FAQ

Algemeen

Padel is een racketsport die het midden houdt tussen squash en tennis. Het is een terugslagspel dat 2 tegen 2 of 1 tegen 1 gespeeld wordt in een kooi van 20m x 10m (dubbelspel) of 20m x 6m (enkelspel). De bal blijft in het spel na contact met de wanden, wat voor lange rally’s en veel spelplezier zorgt. Strategie en tactiek is bij padel belangrijker dan kracht. Het is toegankelijk voor alle leeftijden en erg aantrekkelijk door zijn sociaal karakter, een ideale sport om te spelen met vrienden, familie of collega’s. Padel is plezierig en uitdagend voor sportievelingen van eender welk niveau. Klik hier voor een impressie

De padel spelregels en basisprincipes worden helder uitgelegd in dit filmpje en dit fimpje

Boel Padel ligt in het centrum van Temse, op de site van de voormalige tennisclub Ter Poorte. Het adres is Hoogkamerstraat 5, 9140 Temse.

Ja er is voldoende parkeerplaats op de club, en we voorzien tevens ruime fietsenparking op het terrein. Er kan ook geparkeerd worden op de parking in de Pieter Dierckxlaan ter hoogte van nummer 131, vanwaar het langs Park Verbeek 1 minuut wandelen is tot aan de club.

Absoluut! Met het openbaar vervoer kom je er gemakkelijk via De Lijn bussen 93, 95, 98, 99 en 99s, halte Temse Tinelplaats.

Momenteel kan er op de club nog niet gedoucht worden, rond 1e  helft februari zouden deze voorzieningen voorhanden moeten zijn

Padellen kan elke dag vanaf 8u tot 23u. Bar Boel is nu al open op weekdagen van 17u tot 1u en tijdens de weekends en op feestdagen van 14u tot 1u.

Wissel inhoud
Financieel

Losse consumpties en verhuur van materiaal zijn enkel af te rekenen met bancontact: hiervoor accepteren wij géén cash. Hierdoor lijken alle betalingen digitaal te verlopen, maar dat klopt niet helemaal. Wij accepteren wel degelijk cash voor het opladen van uw clubsaldo. Dit clubsaldo kan dan niet alleen worden gebruikt voor de aankoop van abonnementen, lessen & algemene toegang maar evenzeer voor consumptie van drank & eten. Bovendien kan u zelf ten allen tijde via een eigen account volgen hoeveel uw resterend saldo bedraagt. Hiermee hoeven wij geen kilo’s kleingeld te verzeulen én kunnen jullie ook vrij gebruik maken van cash geld als betaalwijze. OPGELET: voor spelers die met Playtomic credits willen werken, is het enkel mogelijk om digitaal geld op te laden.

Abonnementen kunnen zowel digitaal als cash worden afgerekend. Boel padel credits kunnen ook zowel digitaal als cash worden betaald. Playtomic credits – daarentegen – kunnen enkel digitaal worden opgeladen. 

Reservaties

De terreinen zijn te reserveren via het playtomic platform. Dat kan via de playtomic.io website of in de app die te downloaden is via de Apple App Store of Google Play Store. We nemen geen reservaties aan via mail of telefoon, tenzij voor groepen, bedrijven of organisaties. Contacteer ons daarvoor via [email protected]

 • Daluur (weekdagen 8u – 17u, weekends na 18u): 5 euro per persoon
 • Piekuur (weekdagen na 17u en weekends voor 18u): 7 euro per persoon
 • Ben je regelmatige speler? Check dan hier het credits systeem en speel goedkoper!

Boel Padel is een open club waar iedereen welkom is. Alle bezoekers krijgen dezelfde behandeling en kunnen deelnemen aan events en tornooien. Iedereen kan dus reserveren bij Boel Padel. 

Middels het creditsysteem en de abonnementen kunnen regelmatige spelers wel aan een voordeliger tarief spelen en voor Boel Padel uitkomen in de Interclub competitie. 

Je kan maximaal 4 reservaties tegelijk maken en kan ten allen tijde ongelimiteerd uitgenodigd worden voor andere reservaties.

Een terrein boeken bij Boel Padel kan 4 weken op voorhand.

Absoluut. Elk reservatie kan tot 4u voor starttijd kostenloos geannuleerd worden. No-shows en reservaties die minder dan 4u voor aanvang geannuleerd worden worden niet terugbetaald. Is er sprake van overmacht? Contacteer ons op [email protected] en we zoeken samen naar een oplossing.

De piekuren zijn van 17u tot 23u op weekdagen. De daluren zijn van 8u tot 17u op weekdagen en tijdens het ganse weekend.

Creditsysteem

Als regelmatige speler kan je via de Playtomic app een pack credits kopen en financieel voordeel doen voor de huur van de terreinen. Hoe meer credits je koopt, des te groter de korting op de huur van de terreinen. Alle info met betrekking tot het credits systeem vind je via deze link

Yes we do! Het pack 600 credits kan gedeeld worden met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen. Een gezinssplitsing aanvragen doe je via [email protected]

Kids, studenten en senioren padellen extra voordelig bij Boel Padel! Je geniet van 50% korting tijdens de daluren (2,5 euro ipv 5 euro) en speelt doorlopend aan daltarief tijdens de weekends (5 euro ipv 7 euro)!

Vraag je kids/studenten/seniorenprofiel aan na creatie van je PlayTomic account via [email protected]

 • Vanaf je aangesloten bent bij Tennis Vlaanderen, na aankoop van een pack credits, kan je deelnemen aan alle door Tennis Vlaanderen georganiseerde padelcompetities zoals de Padel Tour en de Padel Interclub competitie. 
 • Je kan heel wat persoonlijke info (klassement, prestaties, tornooien, spaarkaart,…) terugvinden op jouw persoonlijke dashboard op de website van Tennis Vlaanderen
 • Je geniet van een erg complete sportongevallenverzekering bij Ethias.
 • TennisDirect trakteert elk Tennis Vlaanderen lid op een korting van 10 euro bij je volgende aankoop (van min. 75 euro). Je vindt de code die je daarvoor kan gebruiken in de welkomstmail of via je dashboard door op je lidnummer te klikken.
 • Je krijgt tal van exclusieve vroegboekvoordelen op je zon- en skivakanties bij Sunweb. Hoe je moet boeken en met welke code je de korting kan verzilveren, vind je in je welkomstmail van Tennis Vlaanderen of via je dashboard door op je lidnummer te klikken.
 • Ouders kunnen van een fiscale aftrek genieten als hun kinderen deelnemen aan sportkampen.
 • Verschillende ziekenfondsen zorgen voor een financiële tussenkomst bij deelname aan tennislessen of lidmaatschap van een sportclub. Deze tussenkomsten zijn verschillend bij elk ziekenfonds. Contacteer je ziekenfonds voor meer info.
Materiaalverhuur / verkoop

Ja dat kan zeker. Tijdens de openingsuren van de bar kan je rackets huren én ballen/grips/rackets kopen. Tijdens de sluitingsuren van de bar, kan je gebruik maken van de automaat op de club zodat je 24/7 rackets én ballen kan huren/kopen.

Academy

De losse inschrijving dient voor mensen die geen vaste groep hebben én die willen trainen in een groep van 4 personen van gelijkaardig niveau zonder de medespelers allemaal te kennen. De inschrijving met vaste groep of privé dient voor alle mensen die reeds vooraf een groep hebben samengesteld én die enkel in deze vaste groep (van 1p/2p/3p/4p) willen spelen. Klik HIER om naar de lessenpagina te gaan

Hoewel je inschrijft als losse deelnemer, kan het uiteraard zijn dat je graag met je vaste partner deelneemt in een groep van 4 terwijl de 2 andere medespelers niet bekend hoeven te zijn. Hiervoor volstaat het om tijdens de inschrijving in het online registratie formulier aan te geven wie jouw voorkeur heeft als partner.

Competitie

Zeker en vast. Boel Padel is een volwaardige padelclub, met een academy en actieve clubwerking, clubtornooien en sportieve events, en deelname aan de Padel Tour en Padel Interclub. Als je een abonnement hebt aangekocht bij Boel Padel én competitie ambities hebt, kan je je aansluiting bij Tennis Vlaanderen aanvragen via deze link, waarna wij je aansluiting in orde brengen en je competitie kan spelen.

Ongevallen & verzekeringen

Als je een abonnement hebt gekocht én interclub gaat spelen krijg je van Boel Padel een gratis aansluiting bij Tennis Vlaanderen waardoor je bent verzekerd voor sportongevallen. In andere gevallen ben je niet bijkomend verzekerd.

De verzekerde risico’s zijn:

 • Lichamelijke ongevallen tijdens de verzekerde activiteiten en op de normale weg van woonplaats naar de verzekerde activiteit en omgekeerd.
 • Hartfalen tijdens en net na de verzekerde sportbeoefening
 • Burgerlijke aansprakelijkheid en verdediging
 • Rechtsbijstand

De verzekerde activiteiten zijn:

 • Tennis en padel
 • Occasionele sportieve nevenactiviteiten ingericht door de club zoals een fietstocht, een wandeling, een bowling,…
 • Occasionele socio-culturele nevenactiviteiten ingericht door de club zoals een bezoek aan een pretpark, stad, museum,…elk medisch noodzakelijk verblijf in een ziekenhuis waardoor een vergoeding voor het verblijf wordt aangerekend. Dit houdt zowel het verblijf in van minstens één nacht als het concept “dagziekenhuis” voor zover er specifiek gebruik is gemaakt van de operatiezaal, de gipskamer of een ziekenhuisbed met uitsluiting van het verblijf in wachtkamers, de onderzoekkamers en de ruimten voor externe consultatiediensten van het ziekenfonds.
 • Activiteiten ingericht door de club ten voordele van de clubkas zoals een eetdag, kaartavond, wafelverkoop, ontbijt,…
 • Uitbating infrastructuur van de club (gebouwen, terreinen, speeltuin, terrassen)
 • Sportpromotionele activiteiten (zoals een opendeurdag)
 • De beoefening van wandelen, joggen, zwemmen en fitness door leden van Tennis Vlaanderen

Indien je jezelf tijdens het padellen of tijdens een andere sportieve activiteit (wandelen, joggen, zwemmen, fitness) blesseert zal een clubmedewerker het ongeval aangeven op de website van Ethias, waarna Ethias de verdere afhandeling van het ongeval verzorgt. Alle info mbt de sportongevallenverzekering vind je hier.