FAQ

Algemeen

Padel is een racketsport die het midden houdt tussen squash en tennis. Het is een terugslagspel dat 2 tegen 2 of 1 tegen 1 gespeeld wordt in een kooi van 20m x 10m (dubbelspel) of 20m x 6m (enkelspel). De bal blijft in het spel na contact met de wanden, wat voor lange rally’s en veel spelplezier zorgt. Strategie en tactiek is bij padel belangrijker dan kracht. Het is toegankelijk voor alle leeftijden en erg aantrekkelijk door zijn sociaal karakter, een ideale sport om te spelen met vrienden, familie of collega’s. Padel is plezierig en uitdagend voor sportievelingen van eender welk niveau. Klik hier voor een impressie

De padel spelregels en basisprincipes worden helder uitgelegd in dit filmpje en dit fimpje

Boel Padel ligt in het centrum van Temse, op de site van de voormalige tennisclub Ter Poorte. Het adres is Hoogkamerstraat 5, 9140 Temse.

Ja er is voldoende parkeerplaats op de club, en we voorzien tevens ruime fietsenparking op het terrein. Er kan ook geparkeerd worden op de parking in de Pieter Dierckxlaan ter hoogte van nummer 131, vanwaar het langs Park Verbeek 1 minuut wandelen is tot aan de club.

Absoluut! Met het openbaar vervoer kom je er gemakkelijk via De Lijn bussen 93, 95, 98, 99 en 99s, halte Temse Tinelplaats.

Tijdens openingsuren van de bar kunnen de sanitaire containers (toiletten / kleedkamers/ douches) worden gebruikt.   

Padellen kan elke dag vanaf 8u tot 23u. De drankautomaat en PadelKiosk automaat voor verhuur racketten en verkoop van ballen zijn 24/7 toegankelijk. De openingsuren en bemanning van de bar (en sanitair containers) zijn seizoensafhankelijk. Bekijk de huidige openingsuren op Google

Financieel

Losse consumpties en verhuur van materiaal zijn enkel af te rekenen met bancontact: hiervoor accepteren wij géén cash. Hierdoor lijken alle betalingen digitaal te verlopen, maar dat klopt niet helemaal. Wij accepteren wel degelijk cash voor het opladen van uw clubsaldo. Dit clubsaldo kan dan niet alleen worden gebruikt voor de aankoop van abonnementen, lessen & algemene toegang maar evenzeer voor consumptie van drank & eten. Bovendien kan u zelf ten allen tijde via een eigen account volgen hoeveel uw resterend saldo bedraagt. Hiermee hoeven wij geen kilo’s kleingeld te verzeulen én kunnen jullie ook vrij gebruik maken van cash geld als betaalwijze. OPGELET: voor spelers die met Playtomic credits willen werken, is het enkel mogelijk om digitaal geld op te laden.

Reservaties

De terreinen zijn te reserveren via het playtomic platform. Dat kan via de playtomic.io website of in de app die te downloaden is via de Apple App Store of Google Play Store. We nemen geen reservaties aan via mail of telefoon, tenzij voor groepen, bedrijven of organisaties. Contacteer ons daarvoor via [email protected]

Boel Padel is een open club waar iedereen welkom is. Alle bezoekers krijgen dezelfde behandeling en kunnen deelnemen aan events en tornooien. Iedereen kan dus reserveren bij Boel Padel. 

Middels het creditsysteem en de abonnementen kunnen regelmatige spelers wel aan een voordeliger tarief spelen en voor Boel Padel uitkomen in de Interclub competitie. 

Je kan maximaal 4 reservaties tegelijk maken én speelt als abonnee max 3h per week in piek.

Een terrein boeken bij Boel Padel kan 10 d op voorhand.

Absoluut! Wel maken we onderscheid tussen algemene annulaties (zonder opgaaf van reden) én annulaties n.a.v. van slecht weer. Ingeval van slecht weer zullen we altijd compenseren, ongeacht de termijn (m.a.w. zelfs als het tijdens de wedstrijd serieus zou beginnen regenen). Het enige criterium is dat de velden ofwel onbespeelbaar zouden zijn (doordat het tevoren teveel heeft geregend) of dat ze onbespeelbaar zouden worden (door stevige regen die tijdens de wedstrijd zou vallen). In dat geval best gewoon een kort mailtje sturen naar [email protected] (dat kunnen we immers niet instellen in ons reservatiesysteem/playtomic) en dan regelen we de compensatie. Anderzijds heb je de standaard annulatietijd van 8h in playtomic, die is vooral bedoeld om te vermijden dat tijdsblokken in prime time te laat worden geannuleerd én open zouden blijven liggen.

Hoogpiek is op weekdagen van 18u tot 23u; Laagpiek is op weekdagen van 17u tot 18u & van 22u tot 23u. Daluren zijn van 8u tot 17u.

Creditsysteem

Kids, studenten en senioren padellen extra voordelig bij Boel Padel! Je geniet van 50% korting tijdens de daluren (2,5 euro ipv 5 euro) en speelt doorlopend aan daltarief tijdens de weekends (5 euro ipv 7 euro)!

Vraag je kids/studenten/seniorenprofiel aan na creatie van je PlayTomic account via [email protected]

 • Vanaf je aangesloten bent bij Tennis Vlaanderen, na aankoop van een pack credits, kan je deelnemen aan alle door Tennis Vlaanderen georganiseerde padelcompetities zoals de Padel Tour en de Padel Interclub competitie. 
 • Je kan heel wat persoonlijke info (klassement, prestaties, tornooien, spaarkaart,…) terugvinden op jouw persoonlijke dashboard op de website van Tennis Vlaanderen
 • Je geniet van een erg complete sportongevallenverzekering bij Ethias.
 • TennisDirect trakteert elk Tennis Vlaanderen lid op een korting van 10 euro bij je volgende aankoop (van min. 75 euro). Je vindt de code die je daarvoor kan gebruiken in de welkomstmail of via je dashboard door op je lidnummer te klikken.
 • Je krijgt tal van exclusieve vroegboekvoordelen op je zon- en skivakanties bij Sunweb. Hoe je moet boeken en met welke code je de korting kan verzilveren, vind je in je welkomstmail van Tennis Vlaanderen of via je dashboard door op je lidnummer te klikken.
 • Ouders kunnen van een fiscale aftrek genieten als hun kinderen deelnemen aan sportkampen.
 • Verschillende ziekenfondsen zorgen voor een financiële tussenkomst bij deelname aan tennislessen of lidmaatschap van een sportclub. Deze tussenkomsten zijn verschillend bij elk ziekenfonds. Contacteer je ziekenfonds voor meer info.
Materiaalverhuur / verkoop

Ja dat kan zeker. Tijdens de openingsuren van de bar kan je rackets huren én ballen/grips/rackets kopen. Tijdens de sluitingsuren van de bar, kan je gebruik maken van de automaat op de club zodat je 24/7 rackets én ballen kan huren/kopen.

Academy

De losse inschrijving dient voor mensen die geen vaste groep hebben én die willen trainen in een groep van 4 personen van gelijkaardig niveau zonder de medespelers allemaal te kennen. De inschrijving met vaste groep of privé dient voor alle mensen die reeds vooraf een groep hebben samengesteld én die enkel in deze vaste groep (van 1p/2p/3p/4p) willen spelen. Klik HIER om naar de lessenpagina te gaan

Hoewel je inschrijft als losse deelnemer, kan het uiteraard zijn dat je graag met je vaste partner deelneemt in een groep van 4 terwijl de 2 andere medespelers niet bekend hoeven te zijn. Hiervoor volstaat het om tijdens de inschrijving in het online registratie formulier aan te geven wie jouw voorkeur heeft als partner.

Privacy

Als club laten we graag met foto’s en video’s zien waar we mee bezig zijn. 
Tijdens matches, clubavonden, tornooien en stages worden foto’s / filmpjes getrokken voor op de website en de sociale media, waarop ook u (of uw minderjarige kind) te zien kan zijn. Met uw aanwezigheid op de club en de inschrijving van uw kind voor lessen / stages geeft u hiervoor toestemming. 

Wij willen u of uw kind geen schade berokkenen. Wilt u dat een foto wordt verwijderd? Laat het dan eenvoudig weten via [email protected]

Voor de reservatie van een plein is een Playtomic account nodig met jouw contactgegevens. Wanneer je bij Boel Padel reserveert worden deze gegevens met ons gedeeld zodat we je eventueel kunnen contacteren in verband met je reservatie. Voor meer informatie hierover zie https://playtomic.io/privacy-policy. 

Voor de aanschaf van producten / lessen / inschrijvingen bij Boel Padel heb je een clubplanner account nodig met persoonlijke gegevens. Deze account kan je zelf aanmaken of maken wij voor je aan op de club. Je kunt deze altijd inzien op boelpadel.clubplanner.be. 

Als je gebruik maakt van onze clubactiviteiten wordt jouw clubplanner account gebruikt om je te identificeren, om jouw sportieve niveau te volgen en om onze service aan jou daarop af te stemmen. Als je je inschrijft in een groep waarvoor afstemming nodig is (bijv. deelname aan een lessenreeks / reis / organisatie evenement / ouders van kids stages) kan het zijn dat wij een WhatsApp groep aanmaken met iedereen in die groep om jullie met elkaar in contact te brengen zodat er makkelijk kan worden afgestemd. Dit is nodig om de clubwerking te ondersteunen.

Het account is ook gemakkelijk voor jezelf: je kunt zelf inloggen, jouw historiek bekijken, het zorgt ervoor dat je minder werk hebt bij inschrijvingen én je komt erdoor in aanmerking voor speciale voordelen zoals het kredietsysteem en acties. 

Wij delen geen persoonlijke gegevens met derden en je kan je altijd uitschrijven uit mailings / WhatsApp groepen. Op aanvraag via [email protected] wissen we je account mét alle persoonlijke gegevens. Let er wel op dat je zonder account niet langer kunt deelnemen aan de activiteiten. 

Voor de reservatie van een plein is een Playtomic account nodig met jouw contactgegevens, deze wordt gedeeld met Boel Padel wanneer je reserveert. In principe kan je meespelen op de reservatie van een ander zonder je persoonlijke gegevens met ons te delen, maar wij willen graag weten wie er op onze pleinen spelen. Wij kunnen je identiteit vragen en als we niet weten wie jij bent zal degene met wie je meespeelt verantwoordelijk zijn voor eventuele schade. 

Deelname aan de club zonder het delen van persoonlijke gegevens is niet mogelijk. Jouw clubplanner account is nodig om je toegang te geven tot activiteiten en functies zoals een abonnement. Het zorgt ervoor dat wij weten wie je bent, dat we jou sportief kunnen inschatten & indelen én dat wij je kunnen contacteren over zaken die jou aangaan. 

Competitie

Zeker en vast. Boel Padel is een volwaardige padelclub, met een academy en actieve clubwerking, clubtornooien en sportieve events, en deelname aan de Padel Tour en Padel Interclub. Als je een abonnement hebt aangekocht bij Boel Padel én competitie ambities hebt, kan je je aansluiting bij Tennis Vlaanderen aanvragen via deze link, waarna wij je aansluiting in orde brengen en je competitie kan spelen.

Ongevallen & verzekeringen

Als je interclub speelt, krijg je van Boel Padel een gratis aansluiting bij Tennis Vlaanderen waardoor je bent verzekerd voor sportongevallen. In andere gevallen ben je niet bijkomend verzekerd.

De verzekerde risico’s zijn:

 • Lichamelijke ongevallen tijdens de verzekerde activiteiten en op de normale weg van woonplaats naar de verzekerde activiteit en omgekeerd.
 • Hartfalen tijdens en net na de verzekerde sportbeoefening
 • Burgerlijke aansprakelijkheid en verdediging
 • Rechtsbijstand

De verzekerde activiteiten zijn:

 • Tennis en padel
 • Occasionele sportieve nevenactiviteiten ingericht door de club zoals een fietstocht, een wandeling, een bowling,…
 • Occasionele socio-culturele nevenactiviteiten ingericht door de club zoals een bezoek aan een pretpark, stad, museum,…elk medisch noodzakelijk verblijf in een ziekenhuis waardoor een vergoeding voor het verblijf wordt aangerekend. Dit houdt zowel het verblijf in van minstens één nacht als het concept “dagziekenhuis” voor zover er specifiek gebruik is gemaakt van de operatiezaal, de gipskamer of een ziekenhuisbed met uitsluiting van het verblijf in wachtkamers, de onderzoekkamers en de ruimten voor externe consultatiediensten van het ziekenfonds.
 • Activiteiten ingericht door de club ten voordele van de clubkas zoals een eetdag, kaartavond, wafelverkoop, ontbijt,…
 • Uitbating infrastructuur van de club (gebouwen, terreinen, speeltuin, terrassen)
 • Sportpromotionele activiteiten (zoals een opendeurdag)
 • De beoefening van wandelen, joggen, zwemmen en fitness door leden van Tennis Vlaanderen

Indien je jezelf tijdens het padellen of tijdens een andere sportieve activiteit (wandelen, joggen, zwemmen, fitness) blesseert zal een clubmedewerker het ongeval aangeven op de website van Ethias, waarna Ethias de verdere afhandeling van het ongeval verzorgt. Alle info mbt de sportongevallenverzekering vind je hier.